4 138 465  лв.  в община Карнобат от спечелен проект
4 138 465 лв. в община Карнобат от спечелен проект / netinfo

4138465 млн. лв. ще бъдат инвестирани в реконструкция, ремонт и устойчиво подобряване на пътната настилка на 11.5 км. трасе, което свързва селата Венец, Церковски и Крумово градище.

Парите са по оперативна програма „Регионално развитие” 2007 -2013. Ръководител на проекта е инж. Чанка Коралска – съобщи кметът на община Карнобат Георги Димитров.

Това е първият проект, който амбициозният експертен екип печели със свои усилия и с помощта на външни консултанти .

За да бъде изпълнен ремонтът според всички европейски стандарти, общината ще дофинансира 311901 лв собствени средства, тъй като по тази „мярка” не се предвиждат европейски пари за урбанизирани територии, т.е не се включват отсечките от пътя, които преминават през две населени места.

1250000 лв са заложени в бюджета на община Карнобат за подготовка на проекти. Още с първия спечелен проект инвестицията беше напълно оправдана – смята кметът Георги Димитров.

Реконструкцията на трасето ще започне в началото на пролетните месеци на 2009 год. Срокът за изпълнение е 16 месеца, но общинската администрация е съкратила максимално процедурата за обществена поръчка с публикация в електронното издание на „Държавен вестник”. Според прогнозите ремонтът ще бъде завършен догодина.

По пътната отсечка се движи целият автомобилен поток към няколко промишлени обекта и към населените места Железник, Деветак и Деветинци. Всеки ден по този път към работните си в рафинерията, мелничния комбинат и винпром „Карнобат” пътуват 1400 работника.

Очакванията са след ремонта на пътя да бъде разтоварен трафика в отсечката Венец –Карнобат.