Почивна станция на МВР в Несебър.
Почивна станция на МВР в Несебър. / Снимка: Архив
МВР осигури близо 300 000 лева за ремонт на почивната станция за служители на вътрешното ведомство в Несебър. В момента,  от фасадата на 13-те етажа на зданието се откъсват бетонни късове, терасите се рушат, а мазилка се срутват на сантиметри от почиващите полицаи и техните семейства.
 
„Базата се нуждае от спешен ремонт“, се посочва в обществена поръчка за реконструкция на почивна станция „Лазур” в Несебър, обявена от   Дирекция „Управление на собствеността и социални дейности” в Министерството на вътрешните работи.
 „Терасите на етажите на сградите са със силно нарушена конструкция, от тях ежедневно падат парчета с различна големина(5-15см), което е предпоставка за инциденти, застрашаващи живота на служителите. Неколкократно се случва парчета да падат до преминаващите в непосредствена близост до фасадата. А предвид големината на парчетата и силата, с която падат от 13-етажните сгради,е наложително да бъде извършен спешен ремонт на терасите”, се посочва в обществената поръчка.

Подчертано е и, че "зимният сезон, характеризиращ се с ниски температури, валежи и снеговалежи, ще ускори процеса на разрушаване, което обосновава необходимост от неотложно възлагане и изпълнение на поръчката. Процедурата се провежда при обстоятелства, които изискват спешното й възлагане, съобщават от МВР. За строително-монтажните дейности и по двата блока на почивната база вътрешното ведомство е обявило прогнозна стойност 270 000 лв. без ДДС.