Жителите на Градево си  избраха  кметски наместник
Жителите на Градево си избраха кметски наместник / снимка: Община Симитли

С импровизиран избор кметът на община Симитли Апостол Апостолов даде правото на жителите на село Градево да посочат кой искат да е кметски наместник на селото им. С над 60% доверие на градевци, вотът спечели Кирил Йосифов, съобщиха от Общинска администрация.

Рекорден брой, 6-ма кандидат-управници на Градево, бяха депозирали молба в кабинета на кмета. Една от молбите бе подадена по пощата с обратна разписка чак от Казанлък. Воля и желание, че може да управлява родното си село, с молбата си за назначаване за кметски наместник, декларирал Стоян Георгиев. Сред кандидат управниците бе и нежната половинка на кмета на село Брежани Благой Стефанов- Даниела Драганчева, която работи в социалните служби. Тя събра едва 8 гласа. С толкова доверие сред местните се ползва и Венчо Сръндачки. 12 събра Васил Иванов. За доверието на градевци се бореха и Стоян Георгиев и Бойко Николов които получиха по ключов един глас.

Изборът днес реално определи кой от претендентите общинският кмет ще назначи за кметски наместник. Общинският кмет Апостол Апостолов ще парафира молбата за назначаване на Кирил Йосифов, по волята на градевци. Кирил Йосифов е миньор. От 18-годишен се прехранва с работа в подземните галерии. Преживя инцидентът в мина Ораново преди години, когато се размина на косъм със смъртта. и се върна към живота след два месеца в кома. Зад гърба си има и 4- годишен опит като общински съветник от листата на коалицията на кмета Апостолов- Коалиция „Бъдеще за община Симитли”. Местните го познават като диалогичен и работещ човек.

В село Градево, община Симитли, живеят 172-ма човека, предимно пенсионери. Тези хора буквално пропищяха през последните години от бившия си кмет. Защото не ходел на работа, обиждал бабите, наричал ги талибанки, не слушал нито местната, нито държавната власт. И още по време на предизборната кампания тази есен, местните поставят условието, че искат те да определят кой да е кмета. „Бяха обещал по време на предизборната кампания, а аз съм свикнал да си изпълнявам обещанията и даваме възможност на хората сами, по най-демократичен начин, да си изберат кметски наместник”, коментира общинският кмет Апостол Апостолов.