Узаконяват вилите в Добро поле
Узаконяват вилите в Добро поле / Дарик - Благоевград, архив

Продължават усилията на кметския екип в Благоевград за трайно разрешаване на проблема с незаконно изградените постройки и вили в общината.

След успешната кампания по узаконяване на жилищните кооперации в кв. „Освобождение”, специалистите от дирекция „Строителство” насочиха вниманието си към вилните зони. Kъм този момент в местността „Картала” са одобрени за узаконяване 27 вили.

На 13 юли влезе в сила и Подробен устройствен план за вилна зона „Добро поле”. Това означава, че гражданите, които са изградили там вили без необходимите книжа и строителни разрешения, могат да подават документи за узаконяването им. 

Общинска администрация има категоричното намерение да доведе до край кампанията по узаконяване на изградените незаконно строежи до 26 юли 2003 година. Най-честите случаи на незаконно строителство са обекти, построени без одобрени инвестиционни проекти или без разрешение за строеж, съгласно ЗУТ.

Община Благоевград уведомява гражданите, подали заявления за узаконяване на незаконните строежи, че крайният срок по приключване на процедурите е 26 ноември. От отдела по строителство към общината припомнят, че е необходимо технологично време за обработка на документацията и изготвяне на акт на узаконяване и приканват жителите за бърза реакция за подаване на пакетната информация.