Укрепват мост на река Бистрица
Укрепват мост на река Бистрица / снимка: Дарик - Благоевград, архив

Започва укрепването на моста на р. Бистрица на животинския пазар, той ще бъде извършен от фирмата на строителните предприемачи Христо Савев и Методи Бачев за 60 календарни дни при цена от 246 000 лв.

Съгласно условията на договора по време на ремонта ще бъдат укрепени стълбове, ще бъде укрепено речното дъно, предвижда се хидроизолация на всички отвори, поставяне на нова асфалтобетонова настилка и други.

Габаритът на моста ще бъде запазен – 820 см, като освен пътното платно, са включени и два тротоара.

За изпълнението на обекта има издадено Разрешение за строеж, влязло в сила на 30.09.2011 г.

Припомняме, че мостът бе повреден по време на поройните дъждове през декември миналата година и бе затворен поради опасност от срутване.

Кметът на община Благоевград Костадин Паскалев поиска средства за укрепването на моста от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, в резулат комисията отпусна средства в размер на 305 921 лв, съобщиха от кметския кабинет.

Мостът на р. Бистрица на животински пазар е едно от най-важните пътни съоръжения в община Благоевград, той осигурява най-бързата връзка на кв. Струмско със с. Покровник и със селата на запад от Благоевград и с граничния пункт Логодаж, както и с Е-79.