Тържествен старт на новата академична година в ЮЗУ
Тържествен старт на новата академична година в ЮЗУ / netinfo

Официална церемония, започнала с поднасяне на венци и цветя пред паметника на патрона на Югозападния университет "Неофит Рилски", ознаменува началото на 37 академична 2013/2014 година.

Тържествената церемония бе открита от ректора на висшето учебно заведение проф. д-р Иван Мирчев и кмета на община Благоевград  Атанас Камбитов. На празнично мероприятие пред Югозападен университет „Неофит Рилски” присъстваха Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Натанаил, председателят на Общински съвет -Благоевград Радослав Тасков, представители на изпълнителната, законодателната и съдебна власт, представители от системата на образованието, бизнеса и граждани.

Тържествен старт на новата академична година в ЮЗУ
netinfo

Поздравителен адрес до ръководството на университета и всички бъдещи и настоящи студенти бе получен от министъра на образованието и науката Анелия Клисарова.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов поздрави студентите като им пожела дръзновение и успехи. Той бе категоричен, че Югозападен университет „Неофит Рилски” е най- добрият избор за един студент, тъй като учебното заведение е центъра на академичната и духовна общност в Югозападна България.

В края на церемонията, студентските си книжки получиха първокурсниците с най- висок бал в осемте факултета и Техническия колеж.

Тържествен старт на новата академична година в ЮЗУ
netinfo