Радослав Тасков
Радослав Тасков / Община Благоевград
Общинските съветници от ПП "Партия на Зелените“ искат да бъде включено в дневния ред на заседание на Общинсикя съвет в Благоевград разглеждането на въпроса за предсрочното освобождаване на председателя Радослав Тасков. Местните парламентаристи внесоха и предложение  за изменение на правилника за организацията и дейността на общинския съвет,неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

Предложенията са изпратени до председателя на ОбС-Благоевград и общинските съветници.

Съветниците от ПП "Партия на Зелените“  настояват на първото за тази година заседание общинският съвет да избере свой председател с тайно гласуване и той да бъде избран на ротационен принцип като ротацията да се извършва на всеки шест месеца.

„Изменението на горепосочената разпоредба в Правилника предлагаме с оглед на осигуряване гъвкавост и ефективно управление на общинския съвет, както и осигуряване на възможност за всички представени партии да участват със свой представител в управлението на Общинския съвет. 

С въвеждането на ротационния принцип ще се осигури по-голям контрол върху изпълнението на задълженията на председателя, което е гаранция за по-голяма и значима роля на ОбС в обществото и прозрачност на работата на общинския съвет“, изтъкнаха мотивите си за предложението общинските съветници Андон Тодоров, Цветозар Балабанов, Александър Стойков и Янка Шейтанска.

Преди дни съветниците от ПП „Партия на Зелените“ поискаха оставката на Радослав Тасков и на адвоката на общински съвет Теодор Тошев заради редакция на вота с уточнението със скоби  „болничен лист“ да не се иска пълна такса от 40 лева в детските градини.

Друг мотив на съветниците за искане на оставката е, че всички внесени от тях предложения не са допуснати до комисии и сесии, което според тях е несопустимо.