Съпругата на ексмитничаря Марио Минев влиза в ОбС с колега ром
Съпругата на ексмитничаря Марио Минев влиза в ОбС с колега ром / netinfo
Най-новата партийна структура в Петрич, "Съюз на комунистите в България", има в новия Общински съвет два мандата, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

Водачът на комунистическата листа, Вили Минева, съпруга на ексмитническия инспектор на ГКПП - Кулата, Марио Минев, влиза в местния парламент заедно с колегата от цигански произход Филип Ангелов. Филип заема мястото на втория в листата, Росен Методиев, който почина след катастрофа и бе погребан в деня на изборите в събота.

Все още прокуратурата в Петрич разследва произхода на конфискуваната в навечерието на вота тетрадка с имена на 400 роми, получили пари за да гласуват в полза на определена политическа листа, заяви районният прокурор Лидия Манолова. Списъкът с данните на ромите, бе открит в дома на Аьоша Ангелов, който е в близки отношения с бившия митничар Марио Минев.

Разследването все още е срещу неизвестен извършител, а Альоша, известен в Петрич като Альо, не е открит от органите на полицията, тъй като вече седмица се укрива неизвестно къде.