Сила иска наказания за блокадите при Симитли
Сила иска наказания за блокадите при Симитли / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Председателят на Гражданско сдружение "Сила" в Благоевград Людмила Манова депозира протестно писмо срещу проведените в района на Симитли митинги, съпроводени с блокиране на движението, в подкрепа на промените в Закона за горите.

Жалбата е адресирана до областния управител в Благоевград Костадин Хаджигаев, с копие до директора на ОД на МВР Георги Костов, началника на "Пътно управление" Иван Кунев и до кмета на Симитли Апостол Апостолов.

"Ние гражданите, чрез ГС "Сила" искаме да знаем, кой и по какъв начин е отговорен за незаконните протести на Главен път Е-79, проведени преди дни с пълното съдействие на полицията! Има ли разрешения за тези блокади на международния път, ако има кой ги издаде? Ние настояваме да излезете с пълно становище и да представите пред обществеността всички необходими материали и доводи, с които да докажете,че не слугувате на нечии икономически интереси и не мерите с "двоен аршин", пита Людмила Манова чрез протестното писмо.

"Искаме отговорните да бъдат наказани, така както притискахте нас - редовите граждани по време на мирните и законни протести, които организирахме! Установихме, че не бе направено полицейско разпореждане за погазване на закона от страна на организаторите на протеста в подкрепа на поправките в Закона за горите, водени от кметове, депутати и общинари от Разлог, Банско и съседни общини. Безспорно, блокирането на пътя, дори за повече от 10 минути, е грубо нарушение на Закона за движение по пътищата", посочва в писмото председателят на "Сила".

"Ще има ли съставени актове на организаторите и протестиращите, след като са нарушили именно този закон, а и много други? Цялата общественост е възмутена господа, от добрите Ви отношения  към предвождащите протестите кметове на управляващата ни партия! Те не протестират, те лобират на ГП Е-79 "За да бъдат чути", а ние обикновенните граждани оставаме нечути. Към нас трябваше да прилагате репресивни мерки, като привикване на евентуални участници в протестите за съставяне на полицейски разпореждания, заснемане на протестите за високите цени на горивата и монополистите у нас, записване на номера на коли и след това съставяни актове и много други, които е излишно да цитирам. Ние от ГС "Сила" и жителите в Благоевградско очакваме отговори на изпратеното до Вас протестно писмо, което разпратихме до всички медии и в социалните мрежи!", приканва Людмила Манова.