Сезират Велчев заради отказ на прокуратурата да разследва ОИК - Петрич
Сезират Велчев заради отказ на прокуратурата да разследва ОИК - Петрич / netinfo
Представители на Партия “Български социалдемократи”, БСП, ПП “Зелена България” и Атака в Петрич сезират главния прокурор Борис Велчев за отказ на компетентните служби да разследват Общинската избирателна комисия в южния град.

В депозираната днес жалба до Велчев лидерите на четирите партии посочват, че до настоящия момент възложената проверка на РПУ - Петрич за документно престъпление не е извършвана.

Преписката според тях се протака умишлено вече шести месец, а необходимата графологична експертиза все още не е започнала, въпреки че са посочени евентуалните извършители и е предоставен необходимия сравнителен материал.

Според депозираните сигнали до главния прокурор председателите на партийтиге структури в Петрич твърдят, че ОИК в южния град е манипулирала протоколите от изборите за местна власт, проведени през октомври миналата година.

По случая беше разпоредена графологична експертиза на подписа на член в Общинската избирателна комисия, но такава не е извършена, твърди за Дарик председателят на Партия “Български социалдемократи” Тони Карамфилов.

Четиримата партийни лидери водят и дело във Върховен административен съд пред петчленен състав за анулиране на изборните резултати, след като предишен съдебен състав отказа да касира вота за общински съветници и кмет в Петрич.