Санкционират шофьори на ТИР-ове без вериги по пътя Благоевград - Шарков чифлик
Санкционират шофьори на ТИР-ове без вериги по пътя Благоевград - Шарков чифлик / netinfo
Пътната обстановка в Благоевградска област е нормална при зимни условия. Всички пътища в региона са проходими въпреки обилния снеговалеж през целия ден.

Пътноподдържащите фирми са мобилизирали необходимите екипи и техника и ще снегопочистват и опесъчават през цялата нощ.

През пътния участък от Благоевград до местността "Шарков чифлик", при разклона за Кочериново, тежкотоварните автомобили трябва да преминават задължително с поставени вериги, съобщиха дежурните от КАТ - Благоевград.

От няколко часа на изхода на Благоевград е поставен и специален пътен знак, който информира водачите на ТИР-ове за разпоредбата. Шофьорите на камиони, които бъдат засечени в пътния участък без вериги, ще бъдат санкционирани, предупреждават пътните полицаи.

Няколко пътни инциденти са станали на територията на областта в днешния следобед, но за радост при тях няма пострадали, а само нанесени материални щети по превозните средства, уточниха от КАТ - Благоевград.

Най-честата причина за възникване на катастрофи е несъобразената със зимните условия скорост, съобщиха още пътните полицаи, които призовават водачите да шофират с повишено внимание с оглед усложнената пътна обстановка.