Мелник
Мелник / Снимка: Дарик
С пищен празник Мелник прогони зимната меланхолия и почерпи с напитката на боговете хилядите гости от страната и чужбина. Най-малкият ни град за седма поредна година доказа, че е великанът на виното и че течният еликсир е ключът на населеното място към света.

Община Сандански, Сдружение „За Мелник” и винопроизводителите от Долината на Струма отвориха вратите на избите и бутилките с вино, за да почерпят  жадните за незабравими изживявания многобройни туристи.

Мелник
Снимка: Дарик

Още рано сутринта най-нетърпеливите окупираха десетките шатри на майсторите на виното. Масите изкушаваха ценителите с подредените като по конец бутилки с божествената напитка. А изборът бе за всеки вкус – червено, бяло и розе. Гърци се оказаха сред най-ранобудните гости и побързаха да дегустират чаша след чаша с питието и да купуват за вкъщи.

Мелник
Снимка: Дарик

 „Мелник пази своите древни традиции. Тук хората са сред най-гостоприемните и това се вижда от всички гости. Благодаря на винарските изби, че са изложили най-добрите си вина, а на местните жители – за поддържането на традициите във винопроизводството. Дегустирайте от еликсира и се насладете и на виното, и на фолклорната палитра в двата фестивални дни”, с тези думи откри събитието Кирил Котев, кмет на община Сандански.

Мелничани отвориха за два дни и сърцата, и домовете си, като не забравиха да отворят и бутилките с домашно вино, за да почерпят гостите си и да ги поведат в уникално винено пътешествие, което продължава и в неделя.