/ iStock/Getty Images
Вноските по всички сключени договори за наем и концесии, касаещи общински имоти, ще бъдат намалени с 30 %, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Изключение са само общинските жилища, допълват от общинския пресцентър.

Решението е взето на редовно заседание на Общински съвет по предложение на кмета на Благоевград Илко Стоянов и е за периода от 21 октомври 2021 година до 31 март 2022 година. Единственото условие е наемателите и концесионерите да нямат задължения към общината.

Всички наематели на общински обекти и такива със сключени концесионни договори, които към момента имат задължения към Община Благоевград, могат да ги погасят до 10 часа на 31 декември, като плащането ще се извършва на касите на партера на общинската администрация, допълват от пресцентъра. Оттам посочват, че сумите могат да бъдат преведени и по банков път.

Икономическата мярка е в подкрепа на бизнеса, предвид продължаващата епидемична обстановка в страната и наложените противоепидемични мерки, които оказват негативно влияние върху икономическите условия на местния бизнес, посочват от общината.
БТА