/ Снимка: Дарик, архив
Ремонт на улица в Мелник стресна туристи, които се притесниха, че се подменя калдъръм с павета в архитектурно-историческия резерват. Оказа се обаче, че няма място за притеснение и тревога. Кметът Наско Петев бе категоричен, че се павира улица, която води към центъра на града, но досега винаги е била на земна основа.

„Преди 6 месеца павирахме около стотина метра. Сега продължаваме, тъй като сме зависими от наличието или липсата на пари. На тази улица въобще няма калдъръм, нито пък друга някаква настилка. Вместо да се радваме, че няма да газим в кал, някой търси под вола теле. Калдъръм има чак на 300 метра от мястото, където полагаме паветата”, заяви кметът на Мелник.

„В района, където сме сега, наскоро рухна стената на дерето, тъй като тези стени навремето са ги строили със суха зидария, а не с цимент. От влажността камъните поддадоха и ние отново вдигаме стената и павираме улицата. Няма нищо нередно”, коментира още Петев.

Кметът на община Сандански – Кирил Котев, също увери и успокои, че не се маха калдъръм, а се павира улица на земна основа.