/ Община Благоевград
Четири нови стаи ще бъдат обособени в ученическите общежития към Спортен интернат „Пирин“ за предстоящата учебна 2019/2020 година.

Разширяват с 4 нови стаи общежитията на Спортния интернат в Благоевград
Снимка: Община Благоевград

В момента на място се извършват строително-монтажни дейности. Допълнителните помещения са необходими поради големия брой желаещи да ползват услугата. През 2018 година, по разпореждане на кмета д-р Атанас Камбитов, бяха обособени други 12 стаи.

12 нови стаи в общежитията посрещат учениците в Благоевград

С всяка година желаещите спортисти и ученици да бъдат настанени в ЦПЛР - Общинско общежитие се увеличава. Общежитията  разполагат с постоянно видеонаблюдение, столова, компютърна зала, помещение за тенис на маса, занималня, в която се подготвят учениците, неограничен достъп до интернет. Стаите имат самостоятелна баня и тоалетна, две легла, бюра и всичко необходимо за престоя на учениците.

Разширяват с 4 нови стаи общежитията на Спортния интернат в Благоевград
Снимка: Община Благоевград

През 2014 година беше извършен основен ремонт на сградата, с който бяха създадени отлични условия за учебно-тренировъчен процес. Общежитието разполага с климатици на всеки един етаж. През учебната 2019/2020 година  ще бъдат приети 64 спортисти в ученическа възраст.