Радио-телевизионен център откриха в VII СОУ „Кузман Шапкарев”
Радио-телевизионен център откриха в VII СОУ „Кузман Шапкарев” / netinfo
Радио-телевизионен център "Вселена" официално откриха в VII СОУ „Кузман Шапкарев” в Благоевград.

Точно преди 3 години в училището бе създадено училищно радио „Вселена 7”, а три месеца по-късно дебютира телевизионното предаване „Нашата България”. Сега радио-телевизионният център съществува благодарение на спечеления проект „Извънкласни инициативи” на стойност 15 хил.лв, финансиран от МОН. За целта са оборудвали пултове, микрофони и професионална камера. Директор на РТЦ "Вселена 7" е пом.-директорът на училището - Жана Милкова, продуцент на предаванията.

Името на радио-телевизионния център бе избрано чрез конкурс сред около 380 предложения. По думите й „Вселена 7” е най-подходящо, тъй като познанията и творчеството на учениците са необятни като Вселената, а 7 е числото на училището, освен това, дълго време е носило след себе си послания : 7 са чудесата на света, 7 са нотите, 7 са цветовете на дъгата и всичко хубаво е свързано с числото 7”.

Официални гости на церемонията по случай откриването баха началникът на РИО Огнян Соколов, зам.-кметът по хуманитарните дейности Валентин Василев, както и директори на благоевградски училища. Чуй в прикачения звуков файл атмосфера от откриването.