Пуснаха под парична гаранция дилъра на гласове в Петрич
Пуснаха под парична гаранция дилъра на гласове в Петрич / netinfo
Альоша Ангелов, известен като Альо от тази вечер е с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1000 лева. Определението постановиха магистратите в Районен съд - Петрич.

Альо е обвиняем по член 167 от Наказателния кодекс, за "купуване на гласове", текст в закона, който предвижда до три години лишаване от свобода.

Отказът да задържат Алоша Ангелов, магистратите мотивираха с това, че той не се е укривал целенасочено от органите на досъдебното производство. От тази вечер Альо излиза на свобода, въпреки безспорно доказаното престъпление "купуване на гласове" за изборите в Петрич, проведени миналата и тази година в полза на съветника Величка Минева - съпруга на ексмитничаря Марио Минев. Альо е давал пари и в полза на кандидата за кмет на редовните избори, миналата година, Митко Митов.

Седмица преди извънредния вот на 11 октомври в Петрич, антимафиотите откриха в дома на Ангелов тетрадка с имената и личните данни на 400 роми, получили пари за да гласуват за Минева и Митов. Цяла седмица Альо бе в нелегалност, но доброволно се предаде в полицията в Петрич на 14 октомври.