Подменят ВиК инсталацията в Благоевград за 23 000 000 лева
Подменят ВиК инсталацията в Благоевград за 23 000 000 лева / netinfo
23 000 000 лева ще бъдат подсигурени на ВиК - Благоевград за подмяна на инсталациите на основните пътни артерии в града.

Това бе договорено на среща между кметът на Благоевград Костадин Паскалев, управителят на ВиК - Благоевград Ангел Стоянов, министър Асен Гагаузов и заместникът му Димчо Михалевски. Средствата ще бъдат осигурени с кредит от 8 милиона евро, от Европейска банка за възстановяване и развитие и 8 милиона лева, от бюджета на МРРБ.

Подмяна ще се извърши на улиците “14-ти полк”, “Симеон Радев”, “Астра”, “Омуртаг”, “Яне Сандански”, “Дъбравска”, “Полк. Дрангов”, и част “Александър Стамболийски”. Подмяната на ВиК– инсталациите ще позволи община Благоевград да кандидатства за средства по ОП “Регионално развитие “– “Интегрирана градска среда”, с цел възстановяване на съответните улици и тротоарни настилки, поясни кметът Паскалев. Финансовият кредит от Европейската банка за възстановяване и развитие трябва да бъде отпуснат през месец януари 2009 година, за да може през месец март да започне изпълнението на съответните проекти.

Община Благоевград е уведомена с писмо и за спечелен проект за техническа помощ по ОП “Околна среда”, за около 1 милион и 500 хиляди лева, с които средства ще започне проектирането на ВиК комуникациите в широкия център на Благоевград.