Пирин с класика срещу Миньор
Пирин с класика срещу Миньор / netinfo

Отборът на Пирин Благоевград победи Миньор Перник с лекота на стадион „Христо Ботев”. „Орлетата” съкрушиха своя противник само за 16 минути и в последствие доиграваха мача.

При слънчево и дори горещо за сезона време и около 500 зрители на стадиона, благоевградчани започнаха вихрено мача. Още в 5-ата минута Владислав Златинов открадна една топка пред наказателното поле, комбинира с Туджаров, който стреля прострелно и Златинов засече топката в мрежата на празна врата за 1: 0. В 14-ата минута отново Златинов вкара много красиво попадение. Той направи двойно подаване със съотборник, остана сам срещу вратаря Минев и копна топката над него.

Кълбото рикошира в гредата и спря в мрежата. 2 минути по-късно дойде и най-красивият момент в мача. Антон Гущеров получи хубав пас в наказателното поле, спря топката на гърди и с невероятна задна ножица, заби топката в мрежата на перничани за трети път. От тук насетне мача буквално се доиграваше, като особено през второто полувреме и двата отбора намалиха много темпото.

Реферите спряха с дискусионна засада атака на влезлия като резерва Веселин Стойков, който оставаше сам срещу вратаря на Миньор. В последните 5 минути на два пъти опасни удари отправиха от разстояние Шумантов и Траянов. Въпреки приятния характер на срещата, мачът имаше няколко много твърди влизания и главният съдия Драган Стойков, вдигна 6 жълти картона. Сред зрителите на благоевградския стадион бяха и наставникът на „Пирин” ГД Йордан Боздански и главният селекционер на Септември Симитли Борис Николов.