Пирин би отбора на Бойко Борисов
Пирин би отбора на Бойко Борисов / Дарик - Благоевград

ОФК "Пирин" - Благоевград победи с 5:1 носителя на Купата на Аматьорската лига Витоша от Бистрица на премиера Бойко Борисов в последния мач от Югозападната "В" група. Мачът се игра в събота на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

След като започнаха първенството в регионалните дивизии, благоевградчани направиха обединение през зимата с Перун (Кресна) и се включиха в трета дивизия. Атаката им на професионалния футбол обаче не донесе успех и те завършиха на второ място в крайното класиране.

"Орлетата" ще чакат отказали се отбори от единната "Б" група и могат да кандидатстват за освободило се място, съобщиха от пресслужбата на ОФК "Пирин".

В областните групи отпадат отборите на Струмска слава (Радомир), Левски (Елин Пелин) и Хебър (Пазарджик), както и отказалите се по време на сезона ОФК Хебър 2011 (Пазарджик) и Балкан (Ботевград). В тази трета лига от новия сезон ще се включат изпадналите от Западната Б група Сливнишки герой (Сливница) и Малеш-Вихрен (Микрево), както и два отбора измежду шест областни първенци.