ПБС е за два отделни вота, играе с БСП на изборите
ПБС е за два отделни вота, играе с БСП на изборите / netinfo

Партия Български социалдемократи е за два отделни избора – за български и европейски парламент, заяви на пресконференция в Благоевград лидерът на политическата формация Георги Анастасов.

Сливането на двата вота няма да доведе до повишена избирателна активност, а напротив, тъй като при вота за Европарламент активността традиционно е по-ниска, според Анастасов.

Председателят на ПБС заяви, че мнения по този въпрос ще бъдат събирани допълнително от всички структури на партията по места, след което окончателната позиция ще бъде взета на национална конференция, запланувана в края на март.

На конференцията ще стане ясно и крайното решение на партията за формата за явяване на предстоящите парламентарни избори, каза още Георги Анастасов.

Вариантите засега са три – самостоятелно участие в изборите, като всяка уважаваща себе си партия, преподписване и подновяване на договора с БСП от 20 декември 2000 г., както и коалиране с десни формации, каквито настроения има сред членове на партията, обясни Георги Анастасов.

По думите му най-вероятно ще се прибегне до варианта за обединение с БСП, каквото е становището на партийната централа.

Една от основните тези, включена в предизборната ни платформа, е борбата с “мутризираето” на политическия живот. Мутрите безспорно се ползват с голямо икономическо влияние, а ако се стигне дотам да вземат и политическата власт, това ще доведе до крайно негативни последствия за българския обществено-политически живот, коментира Анастасов.

Партия Български социалдемократи има 204 свои подразделения в страната. В Благоевградска област партийни структури на ПБС има във всички 14 общини с обща членска маса към 400 души.

Общинското ръководство на партията в Благоевград е сред най-активните и най-стабилните ни в страната. Освен че имаме представител в Областната администрация - в лицето на заместник-областния управител Станойчо Манов, в региона традиционно разчитаме на 500-700 гласа в наша подкрепа, каза още Анастасов.

Той подчерта, че от Благоевградска област партията ще има своя кандидатура в парламентарната надпревара.

На пресконференцията присъстваха още областният председател на ПБС Васил Стойчев и заместникът му - народният изпълнител Георги Гоцев. 

Още от лидера на партията Георги Анастасов чуйте в прикачения звуков файл