Паскалев даде предизборен тон: Да пратим ГЕРБ в Благоевград в Б Група
Паскалев даде предизборен тон: Да пратим ГЕРБ в Благоевград в Б Група / Снимка: БСП

Време е да пратим ГЕРБ в Благоевград в Б Група. Такса смет в града на Димитър Благоев ще се повиши в пъти, а разкопките на Скаптопара може да се запазят с 2 милиона. Това заяви бившият кмет на Благоевград - Костадин Паскалев, на среща между настоящия лидер на БСП Благоевград - Любен Милев, и предшествениците му.

„Неслучайно избрахме навечерието на 24 май за тази среща. Тя е знакова, вие сте наши учители, а ние - настоящото Изпълнителното бюро на БСП Благоевград, сме вашите ученици”, откри срещата Милев.

„Днес определяме стратегическите политики на БСП за Благоевград след текущото лошо и неуспешно управление на ГЕРБ”, допълни той.     

Сред бившите водачи на столетницата в Пиринско, най-пламенен беше кметът на Благоевград от 1995 до 2001 и от 2007 до 2011 и бивш регионален министър Костадин Паскалев, който вдъхнови колегите си: „В Благоевград е избрана най-скъпата технология за обработка на боклуци в Европа. европейска   на европейско ниво. Разходът за обработка на битови отпадъци е 100 лв. на тон, сравнени с досегашните 3-4 лв. на тон.  Ще стигнем до уникално скъпа цена за благоевградчани.  Според мен това е безумие", заяви той.

Според него, с още 2-3 милиона лева въпросът с град Скаптопара може да се реши и да се запази както древното селище, така и да се продължи строителството на магистрала Струма. Твърденията, че трябват 85 милиона за да се запазят разкопките, са пълен абсурд, смята Паскалев.

"Да разкажем на гражданите какво е открито там. Да кажем, че там имаме и критско-микенска култура 6-7 в. пр. Хр. Отгоре имаме средновековна крепост, която може да се възстанови. Да имаме между Македония и Гърция една средновековна крепост в Благоевград. Защо кметът не се е заинтересувал от тези теми?  Ами тракийските гробници, които са в Рилци и Дъбрава?”, попита още Паскалев.  

„Нашият футболен отбор Пирин е в Б група, трябва да пратим и ГЕРБ в Б група! „ бе категоричен той.    

Лидерите на БСП споделиха възмущението на Паскалев от политиките на ГЕРБ относно древния град Скаптопара, обработката на отпадъци и напълно ненужния, според тях, „ремонт” на площада пред Общината. „Цялата ВиК система под площада е компрометирана от 1987 до днес
не е правено нищо. И това сменяне на плочки няма нищо общо с онова , което трябва да се случи в Благоевград и неговия център.”, коментираха участниците в срещата.

„Ние сме готови да поемем ангажимент пред съгражданите си за ясна и твърда опозиция на политическия и икономически модел на кмета Камбитов и приближените му бизнес кръгове", заключи Любен Милев.