/ iStock/Getty Images
Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 58-годишен мъж за извършено от него убийство.

Обвиняемият и брат му живеели в наследствена къща, занимавали се с животновъдство, а помежду им имало спречквания заради злоупотребата с алкохол.

На 1 май тази година, обвиняемият ударил брат си с тояга по главата. Пострадалият залитнал и паднал на земята, получил нов удар, след което успял да стане и се отдалечил.

Братоубиец влиза за 8 г. зад решетките

Обвиняемият не се поинтересувал за състоянието му и чак на другата сутрин го открил, лежащ с лице към земята, на улицата пред къщата им. Пострадалият показвал слаби признаци за живот, опитвал се да говори, но неразбираемо. 
Мъжът бил привлечен в качеството на обвиняем за умишлено умъртвяване на брат си. Смъртта се дължи на дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност, вследствие на установената черепно и гръбначно-мозъчна травма.

Обвиняемият е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ в затвора в Бобов дол. Предстои делото срещу него да продължи в съда.
 
Апелативна прокуратура София