Съдят двама македонци за трафик на дрога
Съдят двама македонци за трафик на дрога / Снимка: Дарик, архив
Наказанието му е намалено заради съкратено съдебно следствие
33-годишният Ивайло Ст., който беше предаден на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище за убийството на родния си брат, бе осъден днес на 8 години лишаване от свобода при строг режим, съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна.

Състав на Търговищкия окръжен съд призна Ивайло Ст. за виновен за умишленото убийство на брат си Стефан Ст. и му наложи наказание 12 години лишаване от свобода, но заради съкратеното съдебно следствие съдът намали с една трета наказанието му.

Подсъдимият живеел в жилището на родителите си в Търговище с майка си и по-големия си брат – пострадалия Стефан Ст. Между двамата братя често възниквали конфликти, тъй като Стефан пиел. Заради това подсъдимият Ивайло Ст. настоявал брат му да напусне жилището. На Нова година той му се заканил с убийство след поредния скандал помежду им.

На 1 март 2017 г. след 21 часа пострадалият Стефан се прибрал в общото жилище пиян. Останал в хола и пускал силно музика от мобилния си телефон. След 23 часа подсъдимият влязъл при брат си и избухнал скандал заради силната музика. Ивайло настоял брат му да спре да тормози него и майка му и да се изнесе от жилището.

Майка им се опитала да спре конфликта между двамата си синове. Внезапно Ивайло взел кухненски нож с 12-сантиметрово острие и нанесъл силен удар в лявата част на гърдите на брат си. След това хвърлил ножа в хола и излязъл към входа на апартамента, като извикал на майка си да се обади на полицията.

На тел. 112 тя подала сигнал. Пристигнал полицейски екип, който установил, че пострадалият Стефан е в тежко състояние и повикал медицински екип, който отвел в болницата намушкания. Пострадалият починал малко след полунощ на 2 март 2017 г.

Съдебномедицинската експертиза посочила като причината за смъртта на 40-годишния мъж острата кръвозагуба от прободно-порезното нараняване от нанесения удар с ножа, проникнал в гръдната и коремната кухина.

Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.