Благотворителна кампания за Деян от Благоевград
Благотворителна кампания за Деян от Благоевград / Снимка: Община Благоевград
Община Благоевград стартира благотворителна кампания в помощ на 11-годишният Деян Ивайло Апостолов. За целта са поставени дарителски кутии  в кино „CINEMAX“ – Благоевград, в магазин „Sky optic” на главната търговска улица „Тодор Александров“, в информационния център на Община Благоевград на пл. „Г Измирлиев“, както и във фоайето  в сградата на Общината, до гише „Информация“. От утре, 15 август, кутии ще бъдат поставени в магазини „CITY ONE" с адреси: ул. „Владо Черноземски“ 3Б, ул. „Владо Черноземски“ 12, ул. „Крали Марко“ 4, пл. „Гоце Делчев“ 2, ул. „Даме Груев“ 1, бул. „Св.св. Кирил и Методий“ 24, а на по-късен етап на новоизграждащи се обекти на бул. „Васил Левски“ 53 и ул. „Александър Стамболийски“ 77. Подвижни дарителски кутии ще има на всички културни мероприятия, организирани от Община Благоевград.
 
 Деян страда от рядка форма на вродена мозъчна аномалия, детска церебрална парализа и симптоматична епилепсия. Деян се нуждае от адекватно лечение и рехабилитация в Турция, но семейството му няма необходимите финансови средства за това. В края на месец юни, по предложение на кмета д-р Атанас Камбитов, Общински съвет гласува отпускане на еднократна финансова помощ на Деян.
 
Всеки, който желае да помогне, може да се  включи в благотворителната кампания, като остави определената от него сума в дарителските кутии или преведе пари по сметката на Деян.
 
UniCredit Bulbank BIC: UNCRBGSF
IBAN:  BG82UNCR70001523647240
Деян Ивало Апостолов