Над 800 показват умения в инициативата Спортувай в твоя град
Над 800 показват умения в инициативата Спортувай в твоя град / netinfo

Над 800 души се включиха в националния спортен празник под надслов "Спортувай в твоя град", който в момента протича в Благоевград.

Инициативата се организира от Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи под патронажа на Министерство на физическото възпитание и спорта, министър Петър Стойчев и кмета на община Благоевград Атанас Камбитов.

Спортното събитие бе открито от журналиста от Дарик радио Иво Райчев. Инициативата има за цел да популяризира и стимулира развитието на спортове като лека атлетика, колоездене и баскетбол.

Първоначално старта бе предвиден за 09.00 часа, но той бе отложен с около час, заради церемония по полагане на цветя на паметника на Георги Измирлиев, на едноименния площад, в областния град.

Начало на състезанието бе дадено с колоездене, като участниците в него тръгнаха от площада пред Община Благоевград и поеха към парк "Бачиново".

Над 800 показват умения в инициативата "Спортувай в твоя град"
netinfo

Наградите за участниците ще бъдат разпределени според постиженията, като имената отличените ще бъдат обявени към 12.30 часа.

Състезатели, класирали се до трето място в категорията „лека атлетика и колоездене” ще получат материална награда и право на участие в Националния шампионат. Той ще се проведе на 14 и 15 юни в курортен комплекс Албена.

Класираните до трето място при баскетбола също ще получат и материални награди. Във възрастова група от 14 до 16 години в крос и колоездене, награди ще получат класираните до шесто място.

Над 800 показват умения в инициативата "Спортувай в твоя град"
netinfo