Прокуратурата с обвинителен акт предаде на съд 38-годишен мъж, привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда и закана, извършени в условията на домашно насилие, съобщиха от обвинението.

През периода 2017-2018 г. той е живеел на семейни начала с жена, след което двамата са се разделили. На 17 март тази година те са били в дома на техен познат в село Бели брод, област Монтана.

Криминално проявен мъж преби приятелката си в Челопеч

Ядосан
от нежеланието ѝ за интимна близост с него, той я нападнал. Нанесъл на жената разкъсно-контузни рани по лицето и по пръстите на ръката с острия ръб на счупената от него чаша.

Свалил я на пода, ритал я по гърба и я ударил с юмрук в лицето. Заканил ѝ се, че ще я залее с киселина. Жената е подала сигнал на телефон 112. На местопроизшествието пристигнали полицейските служители и медицински екип.

Разпитан в качеството на обвиняем, мъжът не се признава за виновен и отрича, че е извършил престъпните деяния спрямо нея.

При друг случай - прокуратурата внесе в съда постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на обвиняем.

51-годишен мъж преби 22-годишната си приятелка на обществено място

37-годишният мъж
е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпление в условията на домашно насилие. От 2011 г. той живеел във фактическо съпружеско съжителство с жена, с която имат две малолетни деца.

На 15 февруари в къща в село Филипово, община Банско, той ѝ нанесъл удар с ръка в лицето. Обвиняемият е причинил на пострадалата жена телесна повреда - хематом с изразен оток и кръвонасядане на окото.

По делото са били разпитани свидетели и изготвена съдебномедицинска експертиза.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня