Мъж и дете са с опасност за живота след катастрофа на прелеза край Бело поле
Мъж и дете са с опасност за живота след катастрофа на прелеза край Бело поле / БГНЕС

Тримата, пострадали при катастрофата на жп прелез снощи край Благоевград, са транспортирани за „Пирогов”, тежко е състоянието на бащата - водач на автомобила и на детенцето, което е на година и 9 месеца.

Инцидентът стана снощи в 19.10 часа на прелеза на село Бело поле, на 3 километра след Благоевград в посока Дупница. Бързият влак от София за Кулата е ударил автомобила, в който пътувало тричленното семейство.

Най-тежко е състоянието на 43-годишния мъж, който е с тежка политравма, с множество фрактури, включително и на черепа. Той е интубиран, с опасност за живота е.

Момиченцето на година и 9 месеца е извадено от автомобила заедно с детското столче, то е с контузия на мозъка. 43-годишната му майка Адриана е с фрактури на ръката, ребра и седалищен прешлен. След направените им изследвания и тримата късно снощи са транспортирани за УМБАЛСМ „Пирогов”.

Това е вторият автомобил, удрян на този прелез. Тази кола трябва да я закачат над релсите като пътен знак, каза машинистът на бързия влак Кулата - София. Според него водачът е преминал през прелеза, който е със светлинна и звукова сигнализация, въпреки че е видял идващия влак.

В района на прелеза видимостта, откъдето идва влакът от гара Благоевград, е поне 500 метра.

Източник: БГНЕС