Муса Палев се среща с протестиращите работници на фирма Пиринска мура
Муса Палев се среща с протестиращите работници на фирма Пиринска мура / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка, архив

Областният управител Муса Палев и заместникът му Костадин Дурчов ще се срещнат с работниците на фирма "Пиринска мура", които в последните три работни дни на тази седмица блокираха пътя за Банско.

Действията на служителите на мебелната фабрика са в резултат на неизплатени заплати за три месеца. Целта на срещата е представителите на държавната власт да обсъдят проблема с потърпевшите и да съдействат за решаването му.

В срещата ще вземат участие и директорът на Областната инспекция по труда Юлия Янчева и лидерът ба КНСБ - Благоевград Емануил Манолов.

По непотвърдена информация се очаква следващата седмица да бъде осъществен диалог между протестиращите и ръководството на фирмата, след няколко неуспешни опита от страна на работниците и синдикатите за това.

Проблемът вече е дискутиран с представители на протестиращите, работодателите, профсъюзите, Инспекцията по труда, прокуратурата и МВР.

Във фирма "Пиринска мура" работят над 250 души, които в продължение на месеци не са получавали възнагражденията си.

Срещата между представителите на държавната власт и протестиращите е насрочена за утре от 12.00 часа в двора на предприятието.