Костадин Паскалев: Купуването на гласове ще приключи тогава когато някой кандидат влезе в затвора
Костадин Паскалев: Купуването на гласове ще приключи тогава когато някой кандидат влезе в затвора / netinfo
Всичко онова, което сме поели като ангажимент трябва да бъде изпълнено, от първото до последното. Това заяви новият кмет на Благоевград Костадин Паскалев в първия ден след изборите. „Трябва да благодаря на благоевградчани. Това, на което бяхме свидетели е доказателство, че гражданското общество е живо и че хората имат съвест и достойнство”, каза още Костадин Паскалев.

Перспективата пред Благоевград е свързана с откритост в управлението, в защита на гражданския интерес и в реализацията на обществените цели, смята още новият кмет. Той съобщи и че до края на годината ще бъде готова програмата за развитие на Благоевград. Според новия кмет е необходимо сериозно преструктуриране на общинската администрация, без това да означава чистка.

„Надявам се, че в Благоевград хората с прозвища ще бъдат забравени през следващите четири години”, заяви още Костадин Паскалев. Според него мръсната игра не е приключила с края на изборния ден. „Ако хората се вземат в ръце, включително в Общинския съвет, Благоевград ще има шанс. Надявам се, че всички онези, които участваха във финансирането на тази мръсна кампания ще направят оценка и за себе си. Те не са малко за съжаление”, каза още Костадин Паскалев. Купуването на гласове ще приключи тогава когато някой кандидат влезе в затвора за подобни действия, смята новият кмет на Благоевград.

Костадин Паскалев коментира и действията на предишния кмет Лазар Причкапов в седмицата преди балотажа. Тогава той подкрепи издигнатия от „Демократичен алианс" Радослав Тасков. „Господин Причкапов не работеше в интерес на гражданите. Това е въпрос на личен морал и политическо поведение. При него и едното и другото отсъстват”, заяви още Костадин Паскалев.