КОД БГ и ВМРО представиха листата си за общински съветници
КОД БГ и ВМРО представиха листата си за общински съветници / netinfo

Коалиция „ВМРО – КОД БГ” представи листата си за общински съветници на тържествена церемония в конферентната зала на комплекс „Ален мак” в Благоевград. 30 са имената в листата утвърдена от Коалиция за обществени дела Благоевград и ВМРО.

Тя е оглавена от председателят на КОД БГ Захари Хаджийски. След него се нарежда и членът на ВМРО Иван Стоянов. В листата са включени, както видни политически представители, така и граждани на Благоевград.

„Заяваваме открито волята и намерението си да водим честна, почтена и достойна кампания”, каза водачът на листата Захари Хаджийски. Предизборната надпревара ще е тежка, но това не ни плаши, защото успяхме да съставим силна и балансирана листа с имена на познати и уважавани личности, допълни той.

В листата на коалицията са включени имена като дългогодишният директор на „Топливо” Иван Ризов, преподавателят в природоматематическата гимназия Костадин Калинов, директорът на Второ основно училище Христо Манчев. Освен тях кандидати за съветници на коалицията са техническият директор на местното поделение на Главболгарстрой АД Милена Ризова, президентът на българската федерация по бейзбол и спортен директор на АУБ Ясен Неделчев, хореографът Веселин Ангелов, директорката на дома за деца и юноши, писателката Евгения Йорданова, спортният журналист Красимир Кушев и други.

Част от имената са излъчени от жителите на Благоевград след обществено допитване на КОД БГ, при което всички избиратели можеха сами да определят фаворитите си за съветници.

„Считаме, че гражданите трябва да бъдат питани, преди да застанат пред избирателните урни, а не поставени пред свършен факт”, коментира състава на листата водачът Хаджийски. Той заяви, че Коалицията ще продължи с тази политика по време на кампанията си и след изборите. „В това виждаме смисъла от участието на граждански сдружения в местния вот”, допълни още той.

Всички 30 кандидати за общински съветници подписаха етичен кодекс, като един от основните принципи в него е политическа безпристрастност.

На церемонията присъства кандидатът за кмет на Благоевград и фаворит на Коалицията – Кирил Пендев. Пред препълнената зала той благодари за оказаната пълна подкрепа от Коалиция ВМРО – КОД БГ и заяви, че с всички сили ще работи, за да оправдае очакванията.