Кметът Камбитов участва в конгрес на Съвета на европейските общини и региони
Кметът Камбитов участва в конгрес на Съвета на европейските общини и региони / Община Благоевград - пресцентър

Кметът Атанас Камбитов и делегация от Община Благоевград ще вземат участие в 26-тия конгрес на Съвета на европейските общини и региони в Кипър, който ще премине под мотото „Утре започва от днес! Местната визия и регионите за Европа 2030“, информират от пресцентъра на Община Благоевград.

Инициативата ще се проведе в град Никозия и ще продължи до 22 април. Събитието е най-мащабният форум на местните и регионални власти от цяла Европа, който се провежда на всеки четири години. В него традиционно участват около 4000 изборни делегати, водещи експерти от европейски и международни институции, представители на бизнеса и гражданското общество.

Освен кмета Камбитов, в престижния форум ще вземат участие още заместник-кметовете Иво Николов, Янко Янков, Зорница Кралева, Христина Шопова, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков и началник-отдел „Правно нормативно обслужване и обществени поръчки“ Антония Методиева.

В програмата на кмета на Благоевград е включена и среща с посланика на България в Кипър Христо Георгиев.

В тазгодишната програма са предвидени над 30 паралелни сесии. Основните теми във форума са управление и лидерство, икономика и финанси, бизнес технологии и иновации, общество и култура, околна среда, климат и енергия, сътрудничество и партньорство, европейска интеграция, законодателство на ЕС. В конгреса докладчици по темите са дългогодишни кметове и общински съветници на местни и регионални власти от Европа, които ще споделят своя опит по различните теми във форума.