Кметове и управители на ВиК в Пиринско дебатират преструктурирането на водните дружества
Кметове и управители на ВиК в Пиринско дебатират преструктурирането на водните дружества / netinfo
Преструктуриране на управлението и собствеността на водните дружества ще бъде обсъждано на работна среща в столицата по инициатива на министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов.

В дебатите по прилагането на държавната политика в сектор „Водоснабдяване и канализация” ще вземат отношение управителят на ВиК – Благоевград Ангел Стоянов, кметът на областния център Костадин Паскалев, както и други общински управници и шефове на водни дружества в Пиринско.

На работната среща, която е насрочена за днес от 10.00 ч., ще се дискутират стратегическите задачи по модернизацията на сектор „ВиК”, които предстои да се решават през следващите години, новия проект на Закон за водоснабдяване и канализация, както и други проблеми в сектора от местно и национално значение.

Ще бъдат разисквани още новите начини за формиране на държавната политика в тази сфера, като се привличат нови заинтересовани страни и чрез система на повишени права и отговорности се намират бързи и ефективни решения, за да се постигнат повече реализирани проекти и повишено качество на услугите на приемлива за потребителите цена, съобщават от пресцентъра на МРРБ.

Благоевградското ВиК е 100 % държавна собственост и единственият начин за реализация на общи проекти с общината е водене на диалог, смятат от кметството. На този етап сме в добри отношения с управлениския екип на ВиК, така че съм оптимист за бъдещата ни съвместна дейност, заяви градоначалтикът Костадин Паскалев.