Камбитов с четирима заместници
Камбитов с четирима заместници / netinfo

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов обяви, че през новия мандат, Общината ще работи с четирима заместник- кметове.

Той уточни, че предстои структурата да бъде променена, като освен утвърдените вече три позиции, се очаква да бъде разкрита още една.

Освен заместник-кмет по европейските проекти и програми, заместник-кмет по хуманитарните дейности, заместник-кмет по строителството, вече ще има и такъв, който ще отговаря за финансовата политика в общината.

"Отчели сме грешките в организационен план в администрацията, затова смятам, че е важно да имаме още един заместник- кмет, който да отговаря изцяло за финансовата част. Това е резонно с  оглед на стойностите на проектите, които защитаваме. Всички те минават през съответните процедури и изискват административен капацитет, което означава, че ще има привличане на кадри за определени позиции. Имам кандидатите и зная и техните имена. Те ще станат ясни, когато сме готови с цялата структура", каза Атанас Камбитов.

Във връзка със средствата, които предстои да влязат в икономиката на Благоевград, той поясни, че до 2018 година, Общината има защитени проекти на стойност 176 000 000 лева, а до 2020 година те ще бъдат над 480 000 000 лева.

"Това е огромен финансов ресурс, който смея да твърдя, че ще преобрази нашия град и ще го превърне в такъв, какъвто искаме всички да бъде- саниран, модерен, като фокусът ще бъде и в привличане на инвестиции. Имаме ясна визия как да постигнем всичко това, имаме оперативни програми и финансови инструменти, които да спомогнат за реализирането им. В напълно работен режим сме”, коментира Камбитов.

До дни ще бъдат открити новият плувен басейн в квартал „Еленово”, както и блок „Лира” и блок 55 ж.к. „Запад”, санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.  Той  поясни, че обектите ще бъдат открити в присъствието на премиера Бойко Борисов.