Калоян Ханджийски: Ще унищожим корупцията, за да има работни места
Калоян Ханджийски: Ще унищожим корупцията, за да има работни места / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев декларира за пореден път в Благоевград безрезервната подкрепа за победа на кандидат-кмета Калоян Ханджийски с номер 7 в интегралната бюлетина.

"Пожелавам на Благоевград Калоян да стане кмет. Тогава общината ще стане едно по-добро място за бизнес, много по-добро място за създаване на работни места, ще спре нелепата традиция един университетски град да губи млади хора и работни места. Това е свидетелство за лошо управление през последните години. Калоян Ханджийски ще бъде на балотаж, а Реформаторския блок ще е втора сила в благоевградския Общински съвет. Благоевград ще има силно дясно управление, много по-силно от досегашното, ориентирано към малкия и среден бизнес, към модерните производства и към задържане и усвояване на огромния човешки ресурс, който младите хора в Благоевград и университетите създават”, каза Радан Кънев.

Кандидат-кметът Калоян Ханджийски представи днес в детайли програмата за управление през следващия мандат в Благоевград. Заедно с него по ресори говориха кандидатите за общински съветници.



"Програмата ни е с основно икономически аспект. Трябва да се привлекат инвеститори, ще направим такава инвестиционна среда, че те да идват в Благоевград. Ще намалим данъците, но не както ГЕРБ - те намалиха промилите за такса смет, но вдигнаха данъчната оценка на сградите, което в номинал доведе до увеличаване на таксите на гражданите в общината. Това не е дясна политика, ГЕРБ води лява политика и ние ще променим това нещо”, категоричен е Калоян Ханджийски.

"Предвиждаме ясни мерки, с които да привлечем инвеститорите. Ще въведем диференцирани данъчни ставки за различните категории инвеститори. Една от тях е освобождаване от данъци за 10 години на всички фирми, които разкриват работни места в IT сектора. Ще възстановим дилалога с бизнеса, академичните среди и прилежащите им браншови организации. В момента този диалог липсва. Ще предприемем административни реформи - въвеждане на "Електронна Община", която е гаранция за избягване на корупционни практики, пълна прозрачност в обществените поръчки. Ще въведем модела за обслужване на едно гише, ще извършим коренна промяна в информационния сайт на администрацията, с цел по-голяма публичност. Като бъдещи управленци ще премахмем този обиден за гражданите пропускателен режим в общинската сграда", категоричен е кандидат-градоначалникът Калоян Ханджийски.

"Досегашният кмет Камбитов каза, че е изпълнил 75 процента от програмата си, но това не е така. Международен панаирен център -  няма го, Логистичен и транспортен център – няма го, Студентски кампус – няма го, Балкански център, изграждане на земеделска  и стокова борса, изграждане на нова общинска болница, туристическо развитие „Бодрост”, подмяна на уличната настилка на ЦГЧ, паркинги, параклиси в кварталите, видеонаблюдение - нищо от това не се реализира. Не е важно колко много неща ще обещаеш, важно е това, което обещаеш, да изпълниш  и да си честен”, изтъкна Калоян Ханджийски.

В управленската програма на Реформаторския блок са включени още подмяна на градския транспорт, изграждане на подлез в квартал "Грамада", преструктуриране на собствеността на МБАЛ-Благоевград, разкриване на повече от 2000 работни места.

В програмата на Калоян Ханджийски са залегнали конкретни действия за развитие на културата, туризма, здравеопазването и социалните услуги.

Не на последно място, има неотложен план за въвеждане на вътрешен ред и сигурност - изграждане на система за видеонаблюдение на 250 точки в Благоевград, включващи предимно училища и детски градини. Реформаторите са за създаване на еко полиция и приют за кучета по европейски стандарти.

Акцент в програмата на кандидатите за местна власт с номер 7 са спортът и младежките дейности. Готови са с план за изграждане на спортен център в парк "Бачиново", както и програми за младежка заетост и развитие.