Ивана открива Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско
Ивана открива Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско / снимка: община Банско

Стартовете на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско ще са на 26-ти и 27-ми февруари на писта „Бъндерица”, като в първия ден ще се състои суперкомбинация - супергигантски слалом и слалом в един манш, а през втория ден ще се проведе само слалом в два манша. Участие в слалома и суперкомбинацията ще вземат най-големите имена от световния елит. Те ще пристигнат в България директно от Световното първенство в Германия.

Откриването на спортното събитие е на 25-и февруари  от 17.30 часа с концерт на Ивана.

Банско ще е домакин за втори път на стартове от календара на Международната федерация по ски (ФИС), като през 2009 година курортът бе домакин на стартове при дамите.

Нивото Световна купа при мъжете в алпийските ски е такова, че отговаря на нивото на кръг от Формула 1, на някой от турнирите от Големия шлем в тениса или финалната фаза на Шампионската лига. Това е нивото, изискванията са такива. Спецификата на самия спорт е такава, че всичко се прави високо в планината и наистина отнема много ресурси, както човешки, така и парични”, сподели за ГОНГ босът на родната ски федерация Цеко Минев. Над 20 телевизии ще предават пряко състезанията. Очакванията са милиони зрители от цял свят да станат свидетели на надпреварата за мъже, която ще е първата в историята на Банско.