Отчетно-изборно събрание на Пенсионерския клуб в Банско
Отчетно-изборно събрание на Пенсионерския клуб в Банско / Снимка: Община Банско
Градоначалникът на Банско Георги Икономов бе гост на отчетно-изборното събрание на Пенсионерски клуб „Радон Тодев”. Към днешна дата 331 човека са членове на Клуба, като новите наброяват  20 души.

На провелото се събрание членовете на Клуба единодушно избраха за свой председател Костадин Спасев, а в състава на управителния съвет влизат Мария Захова, Йордана Стефанова, Дафина Юнчова, Елена Балева, Димитър Пицин и Маргарита Дурчова.

Икономов поздрави председателя, като му пожела да е жив и здрав и да ръководи Клуба по най-добрия начин. Всички присъстващи използваха повода да отправят своите въпроси към кмета, свързани както с ежедневието им, така и с развитието на Банско.

Мария Захова води днешното събрание, на което бяха разгледани още отчетния доклад на Сдружение „Радон Тодев” – гр. Банско за периода март 2016 – април 2017г., отчетния доклад на ревизионната комисия, като бе дадена и оценка за извършената работа през изминалия период.

Кметът на курортното градче разкри какво се предвижда за Банско до края на годината и какви дейности се извършват към момента.

„Ремонтираме площада, като се подменят изпочупените плочки с нови, където е необходимо. Много голям ремонт се извършва в старинния квартал. В момента тече и ремонт  на читалище „Никола Вапцаров”, по проект за подобряване на енергийната ефективност, по програма към Националния доверителен екофонд. До края на годината ще бъде направен и последния 3-ти етап от ул. „Гоце Делчев”, след което ще бъдат извършени ремонти дейности и на ул. „Пирин””, обобщи Икономов.

Събранието уважиха още Райна Зайкова, главен експерт „Хуманитарни дейности” в община Банско и Сара Хаджиева, директор на Дневен център – Банско.