Фестивал на снежните фигури край Благоевград
Фестивал на снежните фигури край Благоевград / netinfo
Зимен фестивал на снежните фигури откриват в курорта "Картала"
61294
Зимен фестивал на снежните фигури откриват в курорта "Картала"
  • Зимен фестивал на снежните фигури откриват в курорта "Картала"

Зимен фестивал на снежните фигури ще бъде открит на 16 февруари в курорта  „Картала” и ще продължи на следващия ден.

В първия ден любителите на планината ще вземат участие в издигането на внушителен  дворец от сняг, каза в интервю за Дарик Радостин Валеов- маркетинг експерт в  ски-център „Картала”.

Във втория ден от зимния фестивал ще се проведе съревнование за най-добра снежна скулптура и най-колоритен снежен човек.

Организаторите са подготвили и атрактивни игри за най-малките-хвърляне на снежни  топки, дърпане с въже в снежна яма и още куп забавления, които може да предложи снежният терен. За най-добрите участници са осигурени и награди.

Фестивал на снежните фигури край Благоевград
netinfo
Ски център „Картала” се радва да огромен брой посетители, не липсват и туристи от чужбина. Дестинацията става все по-полуярна за сноубордисти, а цените са достъпни за всеки, допълни Радостин Валеов.

Курортът предлага отлични условия за всички любители на зимните спортове. Голямото разнообразие на планинския терен, дължината на добре обработените ски писти и 6-местния кабинков лифт го прави един от най-атрактивните ски курорти в страната. Местността  "Картала" е живописен район, разположен в Рила планина, на 27 км. източно от Благоевград. През лятото местността е отправна точка за туристически маршрути в Рила планина, водещи до известни природни обекти. Четете още на kartalaski.eu

Цялото интервю с Радостин Валеов чуйте в звуковия файл