Димитър Пенев идва в Петрич за турнира в памет на Георги Николов-Шмин
Димитър Пенев идва в Петрич за турнира в памет на Георги Николов-Шмин / Снимка:dariknews.bg

Димитър Пенев идва в Петрич за турнира в памет на Георги Николов-Шмин. Турнирът ще се проведе на 10 и 11 декември за втора поредна година в зала „Арена" от 10.00 часа.

Осем отбора деца, родени 2005 година /135 деца /,ще вземат участие в спортната проява. Това са детските формации на „Миньор" Перник, „Марек" Дупница, „Банско", „Спорт дилаж" Струмяни, „Беласица" Петрич, „Мечетата" Петрич и „Пирин 2001" Благоевград.

Официални гости в Петрич ще бъдат - големият български треньор Димитър Пенев, легендите на ЦСКА Борис Гаганелов и Петър Жеков, Георги Димитров - Джеки, мениджъра Мирчо Димитров и бившият президент на „Беласица" Петрич д-р Христо Мазнейков. Събитието ще бъде уважено също от вицепрезидента на Българския футболен съюз Антон Попов.

БФС осигурява и подаръците за детските формации, участници в турнира. Учреден на името на Георги Николов - Шмин, дългогодишен учител в Трето основно училище „Гоце Делчев"и треньор на футболните команди „Аура" и „Граничар", с които успява да защити първо сребърни, а после и златни медали в Националния ученически турнир „Футболна смяна" през 1970/1971 година.

Посмъртно Георги Николов - Шмин беше удостоен от кмета Димитър Бръчков с почетен плакет на Община Петрич през месец юни тази година за 45-годишнината от успехите на футболните команди „Аура" и „Граничар".