Д-р Пандев, д-р Илиева и д-р Гнутова - новите зам.-директори на МБАЛ – Благоевград
Д-р Пандев, д-р Илиева и д-р Гнутова - новите зам.-директори на МБАЛ – Благоевград / netinfo
Трима са новоизбраните заместник-директори на МБАЛ – Благоевград, обяви на пресконференция изпълнителният директор д-р Екатерина Чакалска след проведен Медицински съвет.

Д-р Владимир Пандев, който в момента е заместник-председател на Борда на директорите, ще замества д-р Чакалска, като вменената му длъжност е нова за лечебното заведение. Той ще работи на половин щат и ще отговаря за стопанската дейност и инвестиционната политика на болницата.

Досегашният заместник-директор по лечебната дейност д-р Катя Илиева запазва поста си. Тя ще работи на четвърт щат.

Третият заместник-директор е началникът на отделението по уши, нос и гърло – д-р Раиса Гнутова, която също ще работи на четвърт щат и ще отговаря за новата за здравното заведение длъжност – управление качеството на медицинските дейности и въвеждане на иновационни технологии и методи за лечение.

Въвеждането на нови технологии е много важна и приоритетна задача за всеки един съвременен ръководител, посочи д-р Екатерина Чакалска.

Анестезиологът д-р Александър Германов остава извън ръководството заради недостатъчен управленски опит, заяви д-р Чакалска в отговор на журналистически въпрос. Запитана за сериозното участие на хора от БСП в болничното ръководство, д-р Чакалска каза, че няма да прави коментари на политическа, а само на професионална основа.

Новоизбраният заместник-директор д-р Владимир Пандев обаче заяви, че БСП твърдо застава зад гърба на новото управление и носи отговорност за случващото се в болницата.