БСП в Благоевград започва подготовка за местните избори
БСП в Благоевград започва подготовка за местните избори / Снимка: Дарик, архив
Старт на подготовката за местни избори и сплотяване на партийните структури. Това са основните задачи пред новия общински лидер на БСП в Благоевград Любен Милев.

"Първата задача е победа на местните избори 2019 година. Ще търсим широка обществена подкрепа за нашия кандидат за кмет.  Разбира се, и привличане на нови активисти в нашите редици - хора с доказан морал, добро поведение в обществото, неучаствали в криминални приватизации. В БСП място за съмнителни бизнесмени и олигарси няма”, заяви новият общински лидер.

Той и народният представител Николай Бошкилов се заканиха да извадят на яве "всичко, което се случва в местното управление на Благоевград - качеството на санирането, как се дават обществени поръчки, неправомерно изразходвани средства, таксите на плувния басейн".

Любен Милев подчерта, че не очаква оставки в партийната организация, но ако някой има желание да напусне партията, той няма да бъде спиран. "Ако някой смята, че личностите са по-важни от интересите на партията, то това означава, че той не е истински социалист", категоричен бе Бошкилов.

На 6 юни пък социалистите ще изберат и своя областен председател.