Андонов: Родители искат забавачка за 4-годишните
Андонов: Родители искат забавачка за 4-годишните / снимка: Дарик-Благоевград
Андонов: Родители искат забавачка за 4-годишните
60632
Андонов: Родители искат забавачка за 4-годишните
  • Андонов: Родители искат забавачка за 4-годишните

Около 1% от родителите искат 4-годишните деца да се обучават вкъщи. Това заяви в Благоевград народният представител от ГЕРБ Йордан Андонов, който е член на Комисията по образование в НС.

Според Андонов Законът за предучилищното и училищно образование се политизира, тъй като преди парламентарните избори от опозицията са се обявили срещу идеята да се въведе задължителна забавачка за  децата, навършили 4 години.

Андонов Родители искат забавачка за 4годишните
netinfo

Тези родители, които не одобряват да се въведе задължителна предучилищна за малчуганите, могат да го декларират със заявление и да не попадат под санкцията на Закона, коментира народният представител.

"Образованието е сред приоритетите в бюджет 2013, в който са заделени 124 млн. лева повече от миналогодишния. Образованието е сектор, който вече е в реформа, а по думите на финансовия министър Симеон Дянков  пари ще се дават в реформирани сектори", изтъкна Андонов по време на среща с учители от благоевградски учебни заведения.

Андонов допълни, че се очаква 12% увеличение на работните заплати на учителите в детските градини и училищата. Макар и малка стъпка това е  израз на стремежа на правителството да заплати адекватно учителския труд.

Чуйте още в звуковия файл