900 студенти на евтин наем
900 студенти на евтин наем / снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова, архив
900 студенти на евтин наем
56373
900 студенти на евтин наем
  • 900 студенти на евтин наем

Класираните за общежития студенти губят местата си ако не се настанят в срок до 13-и септември. Това заяви в интервю за Дарик директорът на студентските общежития на ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград Васил Янчев.

Капацитетът на  I и II  общежитие е 900 места, като базата до момента е почти на 100% заета. За да бъде одобрен кандидатът, трябва да отговаря на определени условия- едно от тях е успехът, който не трябва да бъде под добър 4.  Без класиране се настаняват и сираци.

Цените за настаняване се запазват - ползвателите на първо общежитие плащат по  42 лева, а тези, които са се настанали във второ - 48 лева. Единствено ограничение има за тока - за стая лимитът за ел. енергия е 100 KW, подчерта Васил Янчев.

По думите му  материалната база е много добра. След направения основен ремонт във второ общежитие подобрения се правят и в първо.

Относно сигурността на студентите шефът на студентските общежития посочи, че гостите на съответния студент имат право да бъдат в стаята му най-късно до 23.00 часа.

"Преди години се твърдеше, че режимът ни е прекалено строг, но самите студенти се убеждават, че правилникът трябва да се спазва”, заключи Янчев.

Чуйте още в звуковия файл