Божидар Илиев
Божидар Илиев / Снимка: Личен архив
14-годишният Божидар Илиев от Петрич има нужда от подкрепата на всички добри хора, за да пребори коварна болест и да оздравее напълно. Каузата за лечението на момчето вече обедини хиляди хора в южния град.

Във всички училища в града и селата учители, родители и деца събират средства с бързи темпове, защото манипулациите, които предстоят на Божидар, са спешни. В инициативата са се включили редица заведения, магазини и неправителствени организации.

Божидар Митков Илиев е на 14 години  от село Струмешница,община Петрич. Той е с диагноза Сарком на меките тъкани. Лечението се провежда в LIV HOSPITAL - Истанбул. На 11 април момчето е претърпяло операция. За нея семейството трябваше  до 10.04.2018 г. да внесе в клиниката половината от стойността по изготвената оферта за операция в размер на 36 000 Евро.

Сдружение "Заедно можем повече" на 10.04.2018 преведе по сметка на клиниката 9900 евро. Тази сума бе събрана само за 3 дни. По думите на лекарите от 6- те присъстващи екипа операцията е била успешна за Божидарчо. Състоянието на детето е добро. Родителите са изключително щастливи, но и доста притеснени. По мнение на радиолозите е необходимо да се направи 3 дневно лечение или т.н брахитерапия. Това е наложително да се направи, за да се спре появата на рецидив, което вече се е случвало. А в офертата от 36 000 евро не влиза това лечение. За него е необходимо да се заплати още 22 000 долара.Тези суми е необходимо да се преведат на клиниката преди изписването на Божидар.

Сдружение "Заедно можем повече" продължава дарителската кампания. Всеки, който има възможност и желание да помогне, нека го направи. Това може да стане или чрез превод в сметката на Сдружението, като основание за внасяне се изписва Божидар Митков Илиев или чрез кутии за дарение, които сдружението е поставило на доста места в Петрич и общината.

Средствата се събират до 18.04.2018 г.чрез кутии и до 19.04.2018 г. по банков път.
СМЕТКА НА СДРУЖЕНИЕ "ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ"
BG75FINV91502015874504
БАНКОВ КОД: FINVBGSF
ПРИ ПИБ АД