Всички училища в общините Смолян, Чепеларе и Баните от 8 ноември, понеделник, са изцяло на онлайн обучение, съобщиха от РУО-Смолян.

Допълнителни мерки срещу коронавируса въвеждат в община Баните

Преминаването към виртуални уроци е заради повишеното ниво на заболеваемостта в трите общини. Учебните заведения в останалите общини в област Смолян, с изключение на Доспат и Златоград, ще бъдат в следващите две седмици на ротационна схема, редувайки онлайн и присъствени занятия.

Огнища на зараза в училища в областта няма, не е установено и увеличение на новите случаи на заболели сред ученици и учители, уточняват от РУО.

РЗИ:Епидемичната ситуация в Смолянско е много тревожна

Дистанционната форма на обучение ще продължи до нормализиране на показателите за нивото на заболеваемост в тези общини. Присъствените уроци продължават в общините Доспат и Златоград, които засега не са толкова сериозно засегнати от четвъртата вълна на коронавируса.

През почивните дни ще работят извънредно имунизационни кабинети в областта, според информация от РЗИ. В събота от 9:00 до 14:00 часа е отворен кабинетът в МБАЛ-Девин, а в неделя, от 10:00 до 15:00 часа - имунизационният кабинет в РЗИ. 
БТА