Всички ученици от община Баните са на дистанционно обучение, след като нивото на заболеваемост от коронавирус достигна 817 на 100 хил. население на двуседмична база, според информация от Общинската администрация. Приемът на пациенти в балнеосанаториума се извършва след задължителен бърз антигенен тест за COVID-19.

Разпространението на заразата в Баните е дифузно. Заради ръста на заболеваемост са наложени допълнителни противоепидемични мерки в общината. Предвидени са ограничения за обичайния пазар, като не се разрешава продажба на други продукти и стоки освен плодове и зеленчуци.

РЗИ:Епидемичната ситуация в Смолянско е много тревожна

С близо 15 процента е намалял потокът пациенти към балнеосанаториума през последните седмици след влошаване на епидемичната обстановка, според информация от филиала в Баните на "Специализирани болници за рехабилитация". В санаториума, известен с лековитата минерална вода, периодично постъпват и пациенти за рехабилитация след преболедуван коронавирус.

При някои от тях с дископатии, плексити, невралгии, неврити и други заболявания се наблюдава засилване на оплакванията и симптомите, след като са прекарали коронавирус, обясняват медици от Комплекса за рехабилитация в Баните.
БТА