Без опасност за живота е мотоциклетистът, ударил бус в насрещното
Без опасност за живота е мотоциклетистът, ударил бус в насрещното / IStock
Мотоциклетист на „Хонда“ със софийска регистрация е с множество наранявания след катастрофа по пътя Пловдив – Смолян – Рудозем. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Смолян.

На 13.09.2020г. около 11:45 часа на път ІI-86 /Пловдив-Смолян-Рудозем-границата с Р Гърция/ при км 88+300 е възникнало пътно-транспортно произшествие с ранен участник в движението. Мотоциклет "Хонда НЦ 700" със софийска регистрация на дясна крива навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска странично в лявата страна на правомерно движещ се насреща товарен автомобил „Мерцедес 510" със смолянска регистрация.
Хондата е управлявана от 47-годишния В. Т. от гр. София, зад волана на мерцедеса е бил А. С. на 46 г. от с. Дунево, общ. Смолян.

Двама тийнейджъри пострадаха при катастрофа с мотор в Горна Оряховица

Ранен е водачът на мотоциклета, който е получил фрактура на лявата подбедрица, счупени ребра и вътрешен кръвоизлив, без опасност за живота. Ползвани са обезопасителни колани и каска.

Причините за катастрофата са в процес на изясняване. Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР-Смолян и РУ-Смолян. извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.