Постът му събира над 500 харесвания за кратко време
Блогър обяви дете от Пазарджик за починало, за да търси популярност в социалните мрежи. Мъжът ползвал снимка, направена от бащата на детето, който е един от популярните фотографи в града.

Блогър обяви дете от Пазарджик за починало, за да търси популярност в социалните мрежи

Прокуратурата започва разследване по случая. Измамникът се представил за баща на момичето. Постът му събира над 500 харесвания за кратко време. След като вижда това, той прави видео, за да сподели мъката, която чувства.

„Хора, дъщеря ми Мелиса я блъсна кола .. и тя почина”, пише мъжът. Истинският баща - Стоян Георгиев, разбира от негови приятели, че снимката от поста е на дъщеря му. „Направих публично това нещо, за да видят всички, че е фалшива новина, защото все пак снимката е на моето дете. Представям си някой от близките ми да я види”, разказа бащата на момичето.

След като бащата се свързал с блогъра, той изтрил публикацията и се извинил. Мъжът ми обясни, че снимката я е намерил в Google и, че по никакъв начин не е направил проблем или гаф.

„От емоцията бях малко груб към него. Казах му, че ще страда за това нещо. Той започна да ми се извинява, да ми обяснява, че не е знаел, че е българско дете, но какво значение има дали е българско, или от Африка?, пита бащата.
nova.bg