/ iStock/Getty Images
Трима доброволци започнаха работа в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик, съобщиха от лечебното заведение. Двама от тях са спортисти от Спортен клуб по джудо „Кодокан“, а третият е студентка по медицина.

МБАЛ-Пазарджик

Ангел Тонов и Иван Вакарелски ще работят като санитари, а Мартина Шопова като болногледачка. 43-годишният Ангел Тонов от Пазарджик е възпитаник на Спортното училище.

Началникът на Интензивното отделение в Пазарджик, съпругата и детето му са с COVID-19

Завършил е политология в Германия, където е живял и работил в продължение на 15 г.
Пет години работи и във Франция, а преди две години се връща в България. 30-годишният Иван Вакарелски от град Белово е треньор и състезател в Спортен клуб „Кодокан“. Занимава се и с пчеларство.

МБАЛ-Пазарджик

24-годишната Мартина Шопова от град Ветрен е студенка по медицина в шести курс на Медицинския университет във Варна. Предстои и дипломиране като лекар. Работила е в отделението като медицинска сестра по време на стажа си.

В областта е създадена организация болниците да приемат пациенти с COVID-19


Ставаме доброволци, защото искаме да помогнем на медиците от нашата болница в най- тежката ситуация по време на борбата им с новия вирус. Не сме притеснени и не ни е страх щом сме тук, коментираха тази сутрин тримата доброволци. Те получиха инструкции как да обличат и събличат предпазните костюми и лични предпазни средства и вече са на първа линия в борбата с COVID-19.

МБАЛ-Пазарджик

„Благодарим на нашите доброволци, които ни подкрепиха в този труден момент. Благодарим и на д-р Георги Влайков, който дойде, за да подпомогне работата на медиците от Интензивно отделение. Това е доказателство, че има хора, които са готови да подадат ръка на друг, който има нужда от помощ.

Интензивното отделение на болницата в Пазарджик е под карантина

Кураж не им липсва. Надяваме се всички те да са здрави и да имат сили", заяви изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов.