/ iStock/Getty Images
Излекуваните са 13
Общият брой на заразените с коронавирус в Пазарджишка област е 27, а излекуваните са 13. Това съобщи на онлайн брифинг областният управител Стефан Мирев след редовното заседание на кризисния щаб за борба със заразата.

Шести заразен с коронавирус в семейство от Пазарджик

Той добави, че от изпратените в референтни лаборатории 38 нови проби, всички са отрицателни.
В момента 809 човека в областта са под карантина. Две семейства от Пазарджик са засегнати от инфекцията, допълни директорът на РЗИ д-р Фани Петрова. И в двата случая заразяването е установено след хоспитализация в УМБАЛ "Св. Иван Рилски" в София.

"Всички контактни лица на заболелите са обхванати и са поставени под карантина", увери д-р Петрова. "Задължителните имунизации на децата се подновяват от утре при стриктно спазване на мерките за безопасност. Постепенно се възстановява и плановата дейност в болниците, като спешните случаи са с предимство", каза още д-р Петрова.

Възрастно семейство от Пазарджик е заразено с коронавирус

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Петко Митев информира, че след проведени срещи, местни търговски вериги са заявили готовност да изкупят общо 53 тона зеленчуци - домати и краставици от регионални земеделски производители.

Той уточни, че веригите са шест на брой и работят само на територията на Пазарджишка област. Не се включват такива, на които седалищата се намират на територията на други области.